O lume fără Instagram

Tinerii secolului XXI sunt acaparați tot mai mult de noile tehnologii, privilegiind să petreacă o mare parte a timpului liber, sau scurta pauză dintre lecții navigînd pe rețele sociale sau jucîndu-se un joc pe telefon în detrimentul socializării reale sau practicarea unui joc de echipă ce i-ar relaxa. Consiliul Local de Tineri din Răzeni au sesizat desigur această problemă și la semenii lor și au decis să încerce să schimbe pe cât posibil acest lucru.

Grupul de inițiativă, format din tineri de altfel, care fac și ei parte a generației tehnologiilor, dar au realizat impactul negativ creat de aceste dispozitive au așezat pe foaie proiectul “O lume fără Instagram” prin care doresc să motiveze și să combată sedentarismul în care se cufundă colegii lor de liceu. Astfel echipa analizând oportunitațile care le oferă localitatea au decis procurarea a patru chitare dedicate clubului de chitare ce este organizat în localitate lor, ceea ce ar motiva tinerii să descopere, poate o nouă latură a talentului si personalității lor. În planul de acțiuni au mai fost organizate competții de șah și dame, au fost salubrizate și amenajate spațiile verzi de către tineri, astfel tinerii au socializat si au legat prietenii.

Grație finanțării venite din parte Fondului pentru Tineri Ialoveni, în valoare de 9 000 lei precum și contribuția primăriei comunei Răzeni, estimata la 8 190 lei visul tinerilor de a schimba un pic generația a reușit. Tot în cadrul proiectului a fost organizat un maraton cu participarea a 30 tineri, iar în consecință clubul de chitară a crescut, astfel tinerii find motivați să practice activități interactive, altele decât cele legate de tehnologie, promovânduse astfel socializarea, prietenia și talentul. Totodata tinerii ce au participat la concursurile de șah și dame au fost remunerați financiar. Sperăm ca această mic pas să fie primul spre o mai mare și amplă schimbare a tinerilor.

Programul raional “Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de către Asociația Obștească “Eco-Răzeni” în parteneriat și inclusiv cu susținerea financiară a Consiliului Raional Ialoveni și a Fundației Est-Europene din resursele acordate de Suedia.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki