Echipă unită – succes garantat

Tineretul are destul entuziasm pentru a încerca lucruri noi și răbdare pentru a învăța din greșelile lor. Dându-le posibilitatea de a planifica, decide și acționa, țara îi pregătește pentru realitățile dure ale vieții. Iata că și Consiliul Local de Tineret Suruceni simt nevoia de implicare și consolidare astfel că s-au întrunit într-un grup de inițiativă si sunt gata să dovedească că tânăra gerenație poate și știe cum.

Înființarea unei echipe este un lucru ușor, cel mai greu este să menții ceea ce ai construit și să îmbunătățești și să consolidezi aceasta. Anume prin proiectul “Echipă unită-succes garantat!” tinerii doresc ca Consiliul Local de Tineret Suruceni să fie unul funcțional și o echipă consolidată. În planul de acțiuni a grupului, ce a cuprins cinci activități, inițiatorii au început printr-un taining de informare în domeniul voluntariatului, considerând voluntariatul o caracteristică importantă unei tinere generații. Schimbul de experiență cu alte două consilii din raion precum și desfășurarea de jocuri intelectuale cu aceștia au făcut ca echipele să dezvolte valori ca prietenia, unirea și respectul reciproc. Amenajarea sediului consiliului cu mobilierul necesar a unit forțele mai multor voluntari, ce au dorit să contribuie la binele public.

Grație finanțării venite din partea Fondului pentru Tineri Ialoveni, în valoare de 8 500 lei, dar și contributia primăriei Suruceni, agenților economici dar și micul buget al Consiliului Local de Tineret Suruceni, estimat la 3 500 lei, tinerii și-au văzut scopul realizat. Pentru că sunt generația viitorului ce își doresc dezvoltarea comunității în care activează, au venit cu inițiativa organizării zilei de “1 iunie- Festivalul Copiilor”, unde membrii îmbreună cu alți voluntari s-au deghizat în personaje Disney, și au împărțit micuților înghețată si vată dulce, aceast aducând zâmbete pe fețele copiilor. O inițiativa frumoasă de colaborare, consolidare și organizare care merita încurajata și de ce nu preluată și de alții.

Programul raional “Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de către Asociația Obștească “Eco-Răzeni” în parteneriat și inclusiv cu susținerea financiară a Consiliului Raional Ialoveni și a Fundației Est-Europene din resursele acordate de Suedia.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki