Pilonul înțelepciunii

Oricine își dorește studii de calitate, cu o bună organizare a lucrurilor, unde educația completă necesara este prielnica si adecvată pentru tineri. În balanță cu aceasta este și odihna, relaxarea și meditația elevilor în pauzele dintre ore. Pentru că Consiliul Local al Tinerilor din Țipala își doresc cu ardoare ca și eu să aibă parte de un teren amenajat specific pentru recreere, ei au apelat la scrierea unui proiect ce le-ar asigura această mică, dar atât de necesară satisfacție.

Studiile și însușirea materiilor nu poate avea loc fără recreere, o valoare indispensabilă a unui om fericit, tocmai de aceea tinerii din Țipala au implementat proiectul “Pilonul înțelepciunii!”, dorind astfel să ofere elevilor, profesorilor dar și oricui își dorește, dreptul la relaxare, într-un spațiu dotat, amenajat si primitor. Au apelat la ajutorul elevilor ce deja au trecut prin liceul ce le-a călăuzit primii pași în viață dar și la ajutorul diasporei, au desfășurat seminare informative cu privire la beneficiile activităților în aer liber, și într-un final, muncind cot la cot au sudat, confecționat și amenajat spațiul verde cu toate cele necesare, pentru ca terenul care părea un loc pustiu să prindă viață.

Fiind susținuți financiar de către Fondul pentru Tineri Ialoveni, cu suma de 8 000 lei, dar și contribuția în paralel a primăriei, agentilor economici si nu în ultimul rând a diasporei estimata la 49 346 lei, visul cel mare al elevilor s-a împlinit. Acum dispund de un teren de recreere și desfășurare a activităților fornale, cât si nonformale. Întrucât după o perioadă de muncă și cooperare, obținând un rezultat frumos, este nevoie și de o inaugurare pe măsura, aceasta a vut loc la data de 30 iunie, unde elevii ce au venit la tăierea panglicii roșii, au avut parte de activități, au avut posibilitatea să își arate inteligența, și să se relaxeze, jucând jocuri de societate.

Programul raional “Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de către Asociația Obștească “Eco-Răzeni” în parteneriat și inclusiv cu susținerea financiară a Consiliului Raional Ialoveni și a Fundației Est-Europene din resursele acordate de Suedia.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki