Eco Mood Suruceni

Poluarea mediului a devenit o problemă majoră a secolului XXI care a devenit inevitabilă, având impact cât mai negativ asupra naturii, faunei ,florei, dar si asupra noastră, a oamenilor. Conștientizarea la timp a acestei grave probleme va ameliora pe cât posibil răspândirea acesteia, de aceea un grup de tineri din Suruceni au decis să ia această problemă în mâinile lor și să încerce să facă schimbarea.

Totul a pornit de la trista realitate cu care se confrunta Suruceniul, faptul că zilnic, localitatea se scufundă în gunoaie, iar aceasta afectează calitatea atât a apei, a aerului, solului. Grupul de inițiativă Eco Team implementând proiectul “Eco Mood” au dorit să vina în ajutorul naturii. Cele patru activități prevăzute in planul de acțiuni al echipei au inceput prin organizarea unui training de informare și conștientizare, unde moderator a fost Lilu Ojovan. Salubrizarea câtorva regiuni mai afectate ale localitatii precum si vopsirea și reamenajarea aspectului estetic al stației de asteptare a antrenat exponenți ai întregii comunitați, de la elevi, adolescenți pînă la agenți economici și localnicii suruceneni.

Împreună cu ajutorul acordat de către Fondul pentru Tineri Ialoveni, cu suma de 5 500 lei, precum si finanțarea venită din partea primăriei, agenților economici dar și contribuția sătenilor în valoare de 2 840 lei, tinerii au avut sorți de izbândă. Instalarea celor 10 urne pe întreg teritoriul satului, sperăm să îmbunătătească și să schimbe dacă nu radical, cel puțin la nivel de conștientizare, situația ecologică a localității. Tinerii împreună cu APL și-au luat responsabilitatea ca aceste urne să fie sistematic golite, și gunoaiele să ajungă la locul autorizat. Salutăm acțiunea tinerilor și încurajam la mai multe inițiative de genul, pentru a avea o țară mai curată.

Programul raional “Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de către Asociația Obștească “Eco-Răzeni” în parteneriat și inclusiv cu susținerea financiară a Consiliului Raional Ialoveni și a Fundației Est-Europene din resursele acordate de Suedia.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki