Tinerii din Ulmu mai aproape de comunitate

Orice intrare într-o localitate este o adevărată carte de vizită a așezării și a comunității care o locuiește. Și indiferent de vârstă, etnie sau statut social, fiecare locuitor contribuie la imaginea de ansamblu a localității sale. Din dragoste de satul lor și dorința de a schimba spre bine lucrurile, membrii Consiliului Local de Tineret Ulmu au decis să pună umărul și ei la schimbarea aspectului intrării în sat, aflată într-o stare deplorabilă.

Proiectului “Drag de satul meu – ULMU”, inițiat de tinerii activi din satul Ulmu, a pornit de la motto-ul – Prin dorință și implicare aducem schimbare. Astfel, membrii grupului de inițiativă au decis să se alăture acțiunii colective major, inițiată de administrația publică locală, tinerii consilieri și majoritatea localnicilor în vederea amenajării spațiului public al satului,. În acest sens, echipa de proiect s-a mobilizat constructiv în lucrări de salubrizare și curățare a terenului adiacent inscripției de la intrarea din localitate. Succesul activităților a fost determinat de parteneriatul fructuos dintre membrii grupului de inițiativă, administrația locală, tinerii consilieri, susținuți, de asemenea, de Asociația Băștinașilor din Diasporă “Ulmule – sătucul meu”. Fântânița cu apă potabilă, situată în imediata apropiere a inscripției, a fost și ea curățată și renovată, continuând să fie acea bijuterie reprezentativă a satului pentru localnici și vizitatorii dornici de a explora împrejurimile.

Datorită implicării active a tuturor actorilor comunitari, inclusiv a tinerei generații, satul Ulmu are acum o nouă față, iar localnicii – un sentiment de mândrie și coeziune socială. Implementatorii proiectul au învățat împreună ce înseamnă solidaritate, responsabilitate și spirit de echipă, dezvoltându-și și mai mult sentimentul de încredere și apartenență la comunitatea din care fac parte. Prin pasiune și determinare, au reușit să se mobilizeze pentru a duce la bun sfârșit activitățile proiectului cu impact major pentru întreaga localitate. Fondul pentru Tineri Ialoveni a contribuit și el la realizarea cu succes a celor propuse, acordând un suport financiar în valoare de 5 000 de lei.

Programul raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de către Asociaţia obştească „Eco-Răzeni” în parteneriat și inclusiv cu susţinerea financiară a Consiliului Raional Ialoveni și a Fundaţiei Est-Europene din resursele acordate de Suedia.

Articol realizat în cadrul proiectului ,,Activismul tinerilor – soluția dezvoltării comunitare”, implementat de către Asociația obștească „Eco-Răzeni”, beneficiară a programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer.

Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politică Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat.

Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki