Tineri ialoveneni își descoperă identitatea

În ciuda eforturilor de promovare a valorilor naționale și a dezvoltării sentimentului de apartenență în rândul tinerilor, relația generației tinere cu tezaurul național rămâne încă una controversată. Dragostea de neam, de pământul natal și de țară se cultivă odată cu respectul și aprecierea trecutului, valorificarea lui și conectarea cu prezentul și viitorul. Proiectul „Descoperă-ți țara” vine să ofere tinerilor din Ialoveni diverse posibilități de implicare civică întru promovarea valorilor naționale.

Grupul de inițiativă al Consiliului Local de Tineret Ialoveni și-a propus ca misiune să crească nivelul de cunoaștere a tinerilor ialoveneni privind valorile tezaurului național. În acest sens, o serie de activități cognitive și educative au fost organizate pentru explorarea mai multor reperele istorice, culturale și turistice din înprejurimile Ialoveni-ului. Proiectul a debutat cu training-ul „În siguranţă pe bicicleta” și cursa de ciclism „VELO Ialoveni”, evenimente care au permis tinerilor participanți explorarea traseului Ialoveni – Milestii Mici pe biciclete și vizitarea pivnițelor subterane ale Combinatului de vinuri de calitate Mileștii Mici ÎS. City Quest-ul „Descoperă IaLOVEni-ul” a dezvoltat curiozitățile tinerilor privitor la comorile ascunse ale orașului Ialoveni, antrenându-le totodată logica, gândirea, lucrul în echipă și mai ales orientarea în spațiu. Concursul raional de inteligență „Battle of the Brains” și organizarea Serii filmelor autohtone „Oamenii Zâmbărele” au amplificat socializarea și relaționarea tinerilor ialoveneni, ajutându-i să se cunoască mai bine şi să-și dezvolte abilităţi de lucru în echipă.

Drept urmare a activităților și evenimentelor organizate în cadrul proiectului „Descoperă-ți țara”, tinerii orașului Ialoveni și-au dezvoltat dorința de implicare în viața social-culturală a comunității din care fac parte şi au fost motivaţi să urmeze un mod de viaţă sănătos. Fondul pentru Tineri Ialoveni a ales să contribuie la buna implementare a acestui proiect, oferind un suport financiar în valoare de 4500 de lei, fonduri care au făcut posibilă realizarea cu succes a tuturor activităților planificate.

Programul raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de către Asociaţia obştească „Eco-Răzeni” în parteneriat și inclusiv cu susţinerea financiară a Consiliului Raional Ialoveni și a Fundaţiei Est-Europene din resursele acordate de Suedia.

Articol realizat în cadrul proiectului ,,Activismul tinerilor – soluția dezvoltării comunitare”, implementat de către Asociația obștească „Eco-Răzeni”, beneficiară a programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer.

Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politică Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat.

Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki