Echipă consolidată și funcțională

Orice echipă constituită este formată din oameni diferiți, cu mentalități și stiluri de viață diferite. Iar pentru ca ea să fie una eficientă și unită, trebuie identificate punctele tari și punctele slabe ale fiecărui membru și împărțite sarcinile în așa fel încât fiecare să dețină calitățile necesare pentru a îndeplini obiectivele propuse, cu succes. În acest scop, Consiliul Local de Tineret Molești a elaborat proiectul „Nu putem schimba lumea, dar putem schimba viitorul” pentru consolidarea și fortificarea unei echipe funcționale.

Motivați de dorința de a se implica activ în viața comunității, membrii Consiliul Local de Tineret Molești au început cu crearea unei legături strânse între membrii echipei sale, dezvoltând spiritul de echipa și încrederea între membrii acesteia. Pentru acest lucru, au planificat o serie de activități și evenimente interactive, menite să trezească spiritul civic și să conecteze tinerii și mai mult la comunitate. Organizarea cele două schimburi de experiență cu membrii Consiliului Local al Tinerilor Ialoveni și cei ai Consiliului Raional al Tinerilor Ialoveni a însemnat extrem de mult pentru echipa tinerilor din Molești: de la facilitarea comunicării între membrii echipei la îmbunătățirea relațiilor între ei și alte grupuri de tineri similare lor. În urma acestor întâlniri amicale și plăcute tuturor participanților, tinerii au ajuns la concluzia că echipele pe care le-au creat (consiliile de tineret) pot și trebuie să fie locul unde conștientizează împreună existența unei probleme comunitare, dar unde găsesc unanim soluția. Utilizarea jocurilor de socializare și de societate, din cadrul acestor activități, le-au permis, totodată, să descopere lucruri noi despre colegi și să învețe să-și accepte individualitățile întru atingerea unui scop comun.

Iar pentru ca echipa Consiliului Local de Tineret Molești să fie și mai unită, productivă și să coopereze cât mai eficient, tinerii au organizat activități de team building, unde au conștientizat cu toții faptul că sunt dependenți unii de alții și că trebuie să aibă încredere, să se bazeze unii pe alții pentru a putea aduce schimbarea. Activitățile „Noaptea Dovlecilor” „Village Quest”-ul a întrunit peste 200 de participanți, dornici de a afla mai multe despre voluntariat, implicare participativă și de a-și dezvolta abilitățile. Membrii grupului de inițiativă au înțeles că într-o echipă, responsabilitățile sunt repartizate în mod egal și că acest lucru presupune colaborare, încredere, respect și mai ales comunicare eficientă între membri. Obiectivele proiectului „Nu putem schimba lumea, dar putem schimba viitorul” au fost atinse și datorită suportului financiar oferit de către Fondul pentru Tineri Ialoveni, în valoare de 5 500 lei, care a făcut posibilă implementarea cu succes a tuturor celor planificate.

Programul raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de către Asociaţia obştească „Eco-Răzeni” în parteneriat și inclusiv cu susţinerea financiară a Consiliului Raional Ialoveni și a Fundaţiei Est-Europene din resursele acordate de Suedia.

Articol realizat în cadrul proiectului ,,Activismul tinerilor – soluția dezvoltării comunitare”, implementat de către Asociația obștească „Eco-Răzeni”, beneficiară a programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer.

Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politică Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat.

Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki